onsdag 15 juli 2009

Reflektioner kring skattjakten

Jag är jätteglad över att vi fick be för två människor som fick uppleva en beröring av Guds kärlek på vår skattjakt i Östersund. Men vad svårt det kan vara att övervinna sin egen blyghet och feghet och våga sticka ut från mängden och erbjuda något gott till människor.

Några unga killar på konferensen berättade medryckande om sin skattjakt. Hur de inte visste var de skulle åka, tog bilen till Norderön, letande efter kännetecken som de fått till sig. De hittade några av kännetecknen utanför ett hus. Skulle de våga ringa på dörren? Ja, de ringde på och frågade om det fanns något kafé i närheten, men vågade inte säga något mer. De fortsatte köra, åkte och fikade hos en kristen äldre släkting till någon av killarna som välsignade dem på deras färd. De åkte på olika vägar, då de plötsligt såg ett konstigt träd. En av killarna hade skrivit ner som kännetecken "konstigt träd". Några människor stod och fotograferade trädet. En av dem stämde överens på några av de kännetecken som killarna skrivit ned. Killarna berättade för personerna att de var på skattjakt och vad det innebar och frågade om de ville att de skulle be för något. Jag minns inte vad personerna svarade, men de var helt klart positivt inställda till det som killarna förmedlade. Genom killarnas berättelse gick en röd tråd, nämligen hur de hela tiden fick kämpa med sin blyghet och hur tufft det var för dem att gå fram till en okänd människa och erbjuda förbön. När de till slut vågade, blev det jättebra.

Jag vill också våga mycket mer! Som kristen har jag fått så mycket av Gud att dela med mig, men det är tyvärr inte alltid så lätt att övervinna feghet och Jantelagen :-)

Inga kommentarer: